Voor vragen bel: 0592 - 389 111

Tuinonderhoud

Een mooie tuin verdient goed onderhoud. Ik verzorg  groot tuinonderhoud, maar u kunt zeker ook voor kleinere klussen in en rond uw tuin bij mij terecht.

Een tuin vraagt onderhoud. Met name in het voorjaar en vlak voor de winter zijn er veel werkzaamheden te doen: snoeiwerk, afknippen vaste planten, bemesting etc. Om u op weg te helpen kan ik de voorjaarsbeurt en de winterbeurt uitvoeren en kunt u de tuin zelf de rest van het jaar zonder zorgen verder goed bijhouden. Ook kunt u bij mij terecht voor kleinere klussen zoals heggen of struiken snoeien of voor een stukje tuinadvies. Als er lang niets in de tuin is gebeurd dan is groot onderhoud waarschijnlijk nodig.

U kunt mij ook bellen als u even niet aan het tuinonderhoud toe komt of bij problemen zoals een verzakking, lekkage van het tuinhuisje, een grasmat die geel wordt, een afgebroken tak of een boom die op het huis te dreigt vallen of als u het onkruid in de border niet de baas kunt worden.

Contract

Wilt u een mooie tuin maar ontbreekt het u aan tijd dan is het tuinonderhoudscontract een uitkomst. Dit kunt afnemen voor bijvoorbeeld uw hele tuin, maar ook voor een deel zoals voor alleen uw borders of gazon.
Gaat u het huis verkopen? Dan kan ik u een tijdelijk tuinonderhoudscontract aanbieden: Een mooie en goed onderhouden tuin is immers het visitekaartje van uw woning. Het contract stopt zodra de woning verkocht is en de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden.

Snoeiwerk

Ik zeg altijd tegen mijn klanten: Wanneer de hagen geschoren zijn en het gazon gemaaid is ben je al een heel eind! Uw hagen strak knippen: ik vind het echt leuk om te doen.

Goed snoeien is vakwerk. Ik probeer resultaat bereiken met behoud of verfraaiing van de vorm. Hierbij houd ik rekening met groeiwijze, bloeitijdstip etc. van de heg of struik. Sommige struiken en bomen bloeien op het oude hout, andere weer op het nieuwe. Welke knoppen groeien uit tot bloem en vrucht en welke brengen alleen takken voort?

Wanneer is het juiste moment om te snoeien? Dat is niet voor alle struiken en bomen hetzelfde. Ik snoei uw boom of struik op een dusdanige manier dat hij na de snoeibeurt nog steeds mooi is en mooier wordt. Ik zorg dat er geen takken meer in de weg zitten. Soms is snoei gericht op verjonging, een andere keer meer bloei en het dragen van vruchten. Met snoei probeer ik rust en ruimte te creëren en laat ik alles weer mooi uit de verf komen.

Vijver

Water in de tuin brengt leven en verkoeling: Een vijver of waterelement op de juiste plek in uw tuin is een sieraad voor het oog. Echter een vijver die niet onderhouden wordt, verandert al gauw in een vieze en stinkende poel. Na de aanleg is een goede begeleiding een must. Het ecosysteem van uw vijver moet in evenwicht komen en blijven. Zuurstofplanten zijn, mits juist toegepast, een mooie aanvulling. Het is belangrijk dat ze niet het hele wateroppervlakte gaan bedekken. En bijvoorbeeld ook waterlelies moeten af en toe “opgenomen” worden en als deel worden herplant, anders worden deze namelijk al snel te groot.

Border

De ene struik of plant heeft het in ons klimaat beter naar z’n zin dan de andere en zal dus sneller groeien. Uw dierbare plant die u bijvoorbeeld uit Engeland meegenomen heeft, kan hierdoor overwoekerd raken en verdwijnen. In de ideale situatie hebben uw borderplanten en heesters de ruimte zonder dat er zwarte grond zichtbaar is: Hier kan immers weer onkruid groeien. De perfecte border scheppen we door het wieden van onkruid, het scheuren en opbinden van vaste planten, juiste bemesting, enzovoort.

Gazon

Een mooie fris groene grasmat creëert ruimte voor ontspanning en spel. Komt u dit bekend voor?

U maait keurig uw gazon en voert het maaisel af. Toch merkt u dat uw gazon minder vitaal wordt en dat mos en onkruid de kop op steken.

Goed gazononderhoud is het geheim achter een mooi gazon. U kunt voor al uw gazonwerkzaamheden bij mij terecht. Denk hierbij aan: verticuteren, beluchten, bemesten, onkruidbestrijding, maaien en kantjes snijden. U kunt bij mij ook terecht om het gazon met DCM organische mest te laten bemesten en om engerlingen, emelten en ander vormen van ongedierte te bestrijden.

Bestratingen, split en grind

Voor onkruid en groene aanslag op uw bestratingen en split heb ik doeltreffende en milieuvriendelijke oplossingen. Spuiten met gif mag in veel gevallen niet meer en is bovendien slecht voor milieu en mens. Bestrijding met kokend water is dat bijvoorbeeld niet. Dit is een milieuvriendelijk alternatief. Andere voordelen van deze methode zijn dat u geen last krijgt van het overwaaien van gif naar het gazon of regen kort na de bespuiting. Uw verhardingen en grind maak ik weer als nieuw met de Weedblaster: dit is een van mijn professionele machines. Ook nieuwe (onkruid)zaadjes gaan kapot, dat is mooi want nieuw zaad betekent nieuw onkruid. Er is geen betere manier om onkruid milieuvriendelijk te verwijderen.

Tuinhout

Tuinhout gaat langer mee en blijft mooier bij regelmatig onderhoud. Ik kan u helpen bij werkzaamheden zoals het schoonmaken, impregneren en beitsen van hout. Het onbewerkt laten van hout van uw tuinhuis en schutting leidt al snel tot groene aanslag.

Verder kunt u bij mij terecht voor reparaties zoals het herstellen van een wankele schutting zonder dat uw prachtige klimplant geheel weggesnoeid hoeft te worden. Ik denk met u mee over de oplossingen.

Problemen en plagen

Ziektes, schimmels, rupsen en afstervende bomen behoren niet tot de leukste onderwerpen. Heeft u hier last van? Ik denk graag met u mee over een oplossing!

 

Neem vrijblijvend contact op
Neem contact op